750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Pas le temps? Faisons des plats simples

cocotte-et-delice.over-blog.com

Salade au prosciutto (prosciutto salad)

Salade au prosciutto (prosciutto salad)

pour 4 personnes

Ingrédients

  • Pourpiers vendus au supermarché
  • 50 g pignons de pin
  • 300 g de prosciutto
  • haricots verts
  • tomates demi-séchées

vinaigrette

  • 2 cuillerées à soupe de vinaigre balsamique
  • 3 cuillerées à soupe d'huile de colza (huile de votre choix)
  • le jus d'un demi-orange
  • sel, poivre

Lavez les pourpiers s'ils ne sont pas encore lavés. Bien les essorer.

Faites griller les pignons de pin à feu moyen, en prenant soin de ne pas les brûler qui risque de donner un goût amer. Refroidir.

Posez sur les salades dans une assiette, ajoutez les haricots verts, les tomates demi-séchées,  les prosciutto, et parsemez de pignons de pin grillés.

Préparez la vinaigrette en pressant la moitié d'une orange. Ajoutez deux cuillerées de vinaigre balsamique, l'huile de colza, assaisonnez et servez.

*****************

Serves: 4

Ingredients

  • purslane sold in grocery store
  • 50 g pine nut
  • 300 g  prosciutto
  • green beans
  • half-dried tomatoes

salad dressing

  • 2 tablespoons of balsamic vinegar
  • 3 tablespoons of canola oil (or oil of your choice)
  • 1/2 orange 
  • salt and pepper

Wash the purslane if they are not yet done. Dry them with a salad spinner.

Toast the pine nuts in a frying pan on medium heat. Stir them not to let them burn, which brings out a bitter taste. Let is cool.

Put the salad on a plate, then the green beans, the half-dried tomatoes, the prosciutto, sprinkle with pine nuts.

Squeeze half of the orange, add the vinegar, oil. Season and serve.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post